Kötött pulcsi Mitugrásznak és pingvineknek

2014. május 07.

Az alábbi történtet azt hiszem garantáltan kiüti a cukiságbiztosítékot. Fisherék sussexi farmján elég különös dolog történt idén márciusban. Birkájuk hármasikreknek adott életet. Igen ám, de a harmadik bari, (Mitugrász, hivatalos nevén) sajnos rendkívül kicsi és fejletlen volt. Nem tudott lábra állni,szopni, a tesvérei is bántották és anyja nélkül folyton fázott.

Fisherék nem estek pánikba, cumisüvegből etették a kis csöppséget, viszont nem tudták mit tegyenek, hogy ne remegjen a hidegtől. A család egyik tagjának végül eszébe jutott, hogy egy közeli bartjuk, Sue Pollard, milyen aranyos holmikat szokott kötni gyermekeinek. Így megkérték Sue-t, kössön egy pulcsit a kis Mitugrásznak. Az ötlet bejött, a kitartó törődésnek köszönhetően pedig a bari rendesen fejlődött. Mitugrász azóta már tud járni, rendesen eszik és már el is szakadt édesanyjától.

Sue Pollard pedig annyira belejött a mini állatpulcsi kötésbe, hogy beállt pingvinpulcsit kötni. Igen, jól hallottátok, pingvinpulcsit. Egy ausztrál segélyszervezet ugyanis az olajszennyezett pingvin bébiket próbálja megmenteni azzal, hogy pucsikat köt nekik.

Tudom, elég furán hangzik, de a dolog működik. A probléma ugyanis az, hogy szegény olajos kispingvinek még nem tudják rendesen megtisztítani tollukat a rájuk ragadt szennyezéstől és így elpusztulnak. Ha pulcsit húznak, akkor viszont a pulcsira ragad az olaj, nem rájuk. Amikor elég nagyok, az állatvédők leszedik róluk a pulcsikat. 

Ha te is a pingvinpulcsikötés felelősségteljes útjára lépnél, itt van a pontos leírás és minta, hogy hogyan is lehet részt venni a programban. Még több infót pedig itt találhattok az ügyről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr716127901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása