Öltéstöltés - 5 szépséges leláncolás és felszedés

2015. január 06.

simakotes_vegek2.jpgEgy érdekes leláncolási technika nagyon könnyen és gyorsan feldobhatja a legegyszerűbb kötött munkánkat is! Én már nagyon régóta tervezek egy egyszerű szürke plédet aranyos sárga picot széllel. (Persze a szerencsétlen plédekhez mindig nagy lelkierő kell, hátha megunom a felénél...) Ja, hogy mi az a picot szél? Nézd meg! Alább Összegyűjtöttünk öt szuper technikát és leírásukat, hogy te is könnyen kipróbálhasd őket!

 

1. Tiszta és egyszerű: I-cord bind off

craftsy icord bind off 01 Knitting Tip: I Cord Bind Off A sima leláncolásnál egy kicsit bonyibb, de nagyon szép módszer az i-cord leláncolás, különösen akkor, ha más színnel készítjük, mint a munkát. Itt találhattok róla egy képes leírást, alul edig egy videót.

 

2. Édi cukiság: Picot cast on

Emily Explains: Picot Cast On

A picot cast on lényege, hogy több szemet szedsz fel és amint felszedtél néhányat, egy bizonyos részét a szemeknek rögtön le is láncolod, így jönnek létre a fent látható kis bugyrok. Az alábbi videó nagyon jól mutatja, hogyan is kell ezt csinálni. 

Ha valaki jobban kedveli a képes leírást, itt találhat olyat is, illetve arra is fontos gondolni, hogy hogyan csináljuk meg ugyanzeket a huplikat a munka végén, a leláncolásnál. Erről itt láthattok egy jó videót.

 

3. Herkentyűszerű fodros

 

 

Általában a fodros vég lényege is olyan, mint a bubié, baromi sok szemmel kezdesz, majd a gyors fogyasztás miatt lesz az egész fodros. Fent láthattok egy videót aról, hogyan is kell ilyet kötni, de a vidóban készült darabok kevésbé fodorsak. (A fodrok fodrossága természetesen attól függ, hogy mennyi plusz szemet készítünk az elején a fodrokhoz. Jaj.. hány fodor volt ebben a mondtanban?)

untitled-3.jpg

 
Itt pedig egy mini fodor leírás arra az esetre, ha kis fodrokra lenne szükséged.

Mini fodor
Szedj fel négyszer annyi szemet a tűre, amennyit az alap (fodornélküli) munkádhoz szükséges, mínusz 3 szemet. (Tehát ha például egy 60 szem szélességű sálat csinálsz, akkor: 60x4-3=237szem)

1. sor: 1S *2S; második kötött szem átemelése az elsőn* - **-tól ismételd a végéig
2. sor: 1F *2-őt fordítottan össze* - **ismételd a végéig

 +tipp: Ezt a kétsoros fodros részt kötheted kisebb tűvel, mint magát a munkát, így még fidresebb lesz a fodor!

 

4. Egyzserű de nagyszerű: háromszög vég

simakotes_haromszog.jpg

Egyszerű és szép háromszögvég. :) Az alábbi két videó elképesztően hasznos, megmutatja, hogy a szemek felszedésénél és a muka végénél hogyan alakíthatjuk ki a háromszöget.

Eleje:

Vége:

Itt pedig találhattok egy baromi stílusos háromszögvégű sálat, ingyenes minta a Purl Sohotól. 

 

5. Hipercsini csipkevég profiknak

És végül, de nem utolsó sorban aki kicsit cifrább végre vágyik, itt egy egyszerűbb csipke szél! Hajrá.. :)

segitseg_chart_kotes2.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr147043609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása