Öltöztesd fel! - avagy szép babáknak szép ruhákat, kézzel

2015. március 30.

imgp1417.JPG

A Waldorf-babákba könnyű beleszeretni. Nekem sem kellett sok hozzá. Sőt, ha az embernek lánya (is) van, nagyon hamar elérkezhet az idő, amikor azt monjda, jó, lett a gyereknek innen-onnan kicsi babája, közepes babája, nagy babája, hosszú hajú, kopasz, szembecsukogatós, nevetgélős, és pisilős - akkor most már legyen egy szép is... Nem kell mást tudjon, persze ha mellé még pihepuha és öltöztethető is, akkor a horgoló-kötő anyuka is nagyon fogja élvezni ;) Bónuszként a tudat, hogy minden porcikájába gondos kezek leheltek életet, egyedivé és megismételhetetlenné teszi. Ami ma elég nagy kincs.

Ez most nem is lesz több egy kis kedvcsináló képes bejegyzésnél, én ugyanis még csak az elsőket harapom ebből a finom és rettentő inspiráló műfajból, de egyelőre abbahagyhatatlan! Most főleg melegebb holmikat láthattok még a múlófélben lévő hűvös szezonból.

Néhány ötletadó kép:

insp01.png

insp02.png

 

A következő felvételek sztárja Bori baba, aki Magyari Csilla keze munkája. A horgolt holmikat én követtem el.

top_1.png

szív mintás hajpánt lila gombbal, és lila pánt nélküli top (szoknyának is hordható) - színes körmellény- csúcsos sapi "göböcskés" fonalból

 

ruha.png

ruha - vastag kábelmintás sapka, kabát és csizma - puha svájci sapi sállal

 

3sajat.png

sajat.png

 

Csilla babáit megtaláljátok a Millababa honlapon, vagy a Meskán. Gyönyörűen kidolgozott babaruhákat is varr, (nekünk a pöttyös a kedvencünk :) ), de kardigántól a kantáros naciig, ünneplőruhától a nadrágig, tunikáig, mindenféle holmit rendelhettek nála!

Folytatás következik, légies, nyári horgolt ruhadarabokkal!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr1007246327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása