Mivel kösd le a gyerkőcöket a nyári szünetben?

2016. június 17.

nyari_otletek.png

Még csak néhány napja robbant ki a vakáció, de a gyerekek már teljesen szétszedték a házat? Összegyűjtöttünk néhány szuper fonalas kézműves és játék ötletet, amivel garantáltan lekötheted őket! De nem a székhez... :) Nem utolsó sorban pedig ha már túlcsordul a fonaltárunk az el nem használt, kevésbé szeretett fonalmaradványoktól, akkor ezek a játékok különösen jó módjai lehetnek az elhasználásuknak.

Kicsiknek - mozgós 

Pókhalászat! - Ügyességi játék csipesszel
Szuper kézügyességet fejlesztő játék, egy műanyag láda, csipeszek, pókok (vagy bármilyen egyéb apró játékok) és némi fonal szükséges hozzá. A fonallal behálózzuk a doboz tetejét, alulra beszórjuk a kihalászandó dolgokat és már mehet is halászat a csipesszel!

 

Titkosügynökök (vagy tolvajok?) a lézertengerben 
Ha van a lakásban van elég hely és végleg eldöntöttük, hogy nincs szükségünk arra a nagy adag, ajándékba kapott, hupilia acryl fonalra, akkor hálózzuk be vele az egész szobát! Vagy a lépcsőházat. A feladat átjutni egyik oldalról a másikra úgy, hogy nem értünk hozzá a 'halálos lézercsíkokhoz'. (Avagy a hupilila karácsonyi ajándékfonalhoz.) A gyerek garantáltan imádni fogják. Könnyen lehet hozzá további játékszabályokat kitalálni. Például párokban kell átmenni, egyás kezét fogva, vagy egyvalaki bekötött szemmel mászik, a többiek irányítják..

 

Nagyoknak - alkotós

Szörnyecskék!
Iszonyatosan aranyos szörnyecskék, nem kell hozzá sok minden, csak színes fonal, ragsztópisztoly, ragasztható szemek (vagy lehet paírból is rajzolni, kivágni) és pipatisztító vagy drót csápoknak. Elképesztően cukik, és egyszerű elkészíteni is, teljesen olyan, mintha pompomot készítenél, csak hosszabbra hagyod a szálakat. Az alábbi oldalé a dicsőség az ötletért és a leírás is itt található.

Fonal tipi
Az alábbi mini sátorba elsőre beleszerettem, amikor megláttam. Mivel kötést nem igényel, csak az ágakat kell körbetekerni, könnyen elkészíthető gyerekkel. Talán az alsó, talp rasztást és a keret kialakítását hagynám a felnőttekre, a tekerésnél már bárki beszállhat. Ezen az oldalon képekkel illusztálva, lépésről lépésre magyarázzák el, hogy hogyan kell elkészíteni.

Fonalnyomda - kicsiknek és nagyoknak
Végül de nem utolsó sorban pedig a jó öreg nyomdázás.. Néhány izgalmas fonalnyomdás ötletet gyűjtöttünk össze az alábbi galériábian, hiszen nincs is annál jobb, mikor a nap végére mindenki kellemesen fáradt, álmos és nyakig festékes lesz... Legalább anyáék is tudnak aludni.

 Olvasnál még fonalas ötleteket, amikhez nem feltétlenül kell tudni kötni? Nézd meg ezt a cikkünket!

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr268805686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása