Így üsd el az időt a parton idén! - Pezsdítő horgolt és kötött strandprojektek

2019. július 23.

nyari_projektek.png

Itt hőség, a fagyi és a strandolás ideje! Én mondjuk sajnos egy sportsérülés miatt otthon vagyok kénytelen feküdni az ágyban és nagyon irigyelek mindenkit aki épp egy parton sütteti a hasát. Mindenesetre nagy erőkkel készülök visszatérésemre a járók közé! Ezért elmerültem a könnyed, nyári minták világába. Tökéletes, gyors és igazi nyári projekt ötletek és minták gyűjteménye következik, strandoláshoz és nyári lábadozáshoz ajánlom mindenkinek!

Milyen a jó nyári strandprojekt?

regi-horgolt-minta-vicces.png

(Najó, talán nem pont ilyen)

1. Egyszerű

Mivel eglég nehéz egy hat szíből álló norvégmintát számon tatrani két csobbanás és egy főtt kukorica rendelés közben, ezért aztán nekem a tökéletes strand horgolás/kötés minta elsősorban egyszerű.

2. Helytakarékos

A napkrém, a babakarúszó, kisszék, társasjáték és könyv mellé még pakoljak be egy gombolyagnyi félkilós pólófonalat is? Hmmm.. Ezért aztán próbáltam súlyra is könnyű ötleteket keresni, amik kevés színű, vagy mennyiségű fonalat igényelnek, hogy beférjünk a strandtáskánkba.

3. Nem lesz tőle meleged :)

Bár semmit sem árt időben elkezdeni, én azért nem szeretek gyapjú plucsikat kötni nyáron, mert már a gondolatuktól is izzadni kezdek. Ezért aztán lengébb ötleteket próbáltunk összeszedni. Következzenek is a minták és ötletek!

Kötött vagy horgolt hálós szatyrok

Mikor is kössünk szuper trendi hálósszatyrot, ha nem nyáron? Menő, egyszerű, strandra vagy bevásárláshoz kiváló és nem kel hozzá sok fonalat cipelned a készítéshez. Használhatsz hozzá rafia fonalat is. Itt találhatsz egy kötött minta leírást videóval és letölthető mintával a nagy kedvenc Ernie és Carlos-tól. Ezen a linken pedig egy nagyon egyszerű horgolt mintát találhatsz, de horgolt mintákból ebben a témában Dunát lehetne rekeszteni, úgyhogy nem nehéz találni még.

Strandtáskák

A strandtáska már kicsit nagyobb volumenű projekt. Ezen a linken találhatjátok a fenti piros táska mintáját. Itt pedig egy horgolt kör alakú táska leírást. A szürke horgolt tatyónak pedig itt a mintája. Aki pedig inkább kötne magának egyet, annak ajánlom ezt a kötött táska mintát, ami hasonló a fenti piroshoz.

 

Crop topok minden mennyiségben

 horgolt_top.png

Ha tíz évvel ezelőtt valaki azt mondja nekem, hogy a jövőben vágyni fogok fogsz egy nyolcvanas évek hangulatát idéző horgolt hasipólóra, valószínűleg kiröhögöm. De tessék eljött a pillanat, amikor simán felveszek egyet. A fenti darabok szerintem különösen szépek, és méretük miatt nem is akkora fájdalom horgolni, vagy kötni egyet egy pulcsival ellentétben. Csak valami kellemes pamut fonalat kell hozzá szerezni. A fenti csodák közül csak a jobb alsóhoz találtam mintát. Sajnos németül van, de nekem a goolge fordító egész épkézlábul lefordította még a rövidítéseket is. Illetve a granstudio oldalán találtam egy szép kötött mintát is.

 

Girlandok!
horgolt_girland.png

Cuki, lógó háromszögek, zászlócskák, pomponok. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én imádom a girlandokat! (Bár ne lenne ilyen fura nevük.) Strandolásoz pedig tökéletes projekt, ugyanis egyszerre mindig csak egészen kis méretű dolgokat kell így magaddal cipelned. Itt találhattok egy fagyis girland mintát, itt egy háromszöges grannyset itt pedig egy dinnnyéset.

 

Hasznos háztartási eszközök

horgolt_haztartasi.png

Végül de nem utolsó sorban pedig néhány szuper háztartási ötlet. Színes kötött törlőrongyok mintáját itt és a horgolt mosogató szivacs mintáját itt találod. A horgolt törlőrongyok pedig C2C technikával készültek, amit ebből a videós bejegyzésünkből könnyen megtanulhatsz. Még több szuper kötött és horgolt háztartási ötletért nézd meg a zero wastes cikkünket! :)

nyari_o_tletek.png

Reméljük az alábbi gyűjteménnyel sikerült ötletet adni a legújabb nyári projektedhez! Te mit szeretsz kötni/horgolni nyáron? Írd le kommentben, ha valamit kihagytunk! Ha tetszett a cikk, ne felejts el követni minket Facebookon, vagy Youtube-on. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr2214919506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zöld Borsószem 2019.07.28. 21:29:40

Szerintem beleillik még a sorba a horgolt arctisztító korong, illetve a horgolt fürdőpamacs is. Megfelelnek a kritériumoknak is :) Nemrég kezdtem el egy pamacsot, igaz nem a strandon, hanem amikor a babakocsiban szunyált a kisebbik gyerkőc. De ott is olyanokat lehet csak, mint a strandon. :)
süti beállítások módosítása