15 Anyák napi ötlet fonalból, amit gyerekekkel is könnyen elkészíthetsz

2019. április 17.

anyak_napi_o_tlet_16.png

Lassan közeledik május első vasárnapja, Anykák Napja. Ilyenkor mindig jól jön néhány egyszerű de nagyszerű Anyák napi ötlet, amit a gyerekekkel együtt mi magunk is könnyen el tudunk készíteni és nem utolsó sorban még szép is. Úgy döntöttem, fel is kerekedem és bejárom az internetet, hogy megtaláljam a legmegfelelőbb ajándékot az Anyukámnak. Fonalból készült ajándékokat kerestem elsősorban, amiket gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, mégis ötletesek és szépek. Azért néha becsúszott egy-két kevésbé gyerekbarát ötlet is a gyűjteménybe, de szerintem mindegyikbe bevonhatók valamilyen szinten még a legkisebbek is. Anyák napi ötletcunamira fel!

Tovább

Horgolt szemüvegtok leírással, hogy felkészülj a napsütésre!

2019. április 08.

horgolt_szemuvegtok_07.png

Az egyre naposabb időre való tekintettel pár hete vettem magamnak  egy új napszemüveget. Sajnos a napszemüvegeimnek gyakran elég sanyarú a sorsunk, de idén úgy dönöttem, nagyon fogok vigyázni az új darabra, ezért aztán készítettem is egy horgolt napszemüvegtokot. A tok a szintén nemrég megkedvelt C2C technikával készült, háromféle élénk színű fonalból. Egészen elégedett lettem a végeredménnyel, ezért aztán gondoltam a készítés módját is megosztom veletek!

Tovább

C2C Horgolás - Így készíts pixeleket fonalból!

2019. április 02.

c2c_horgolas_16.jpg

Az elmúlt időszakban teljesen belebolondultam a C2C, avagy a corner to corner, vagy kicsit esetlen magyar nevén a "saroktól sarokig" horgolási technikába. Az egyik kedvenc amerikai bloggerem oldalán már nagyon régóta nézeggettem a csodás horgolt pixeles műveket és azán egyszer csak én is kipróbáltam. Elképesztően haladós minta és csodálatos a textúrája. Elsőre nehéznek tűnhet, de könnyen meg lehet tanulni és aztán garantáltan nem lehet abbahagyni! Ezért úgy döntöttünk egy egész bejegyzést ennek a csodás technikának szentelünk. Jöjjön minden, amit a C2C horgolásról tudni érdemes! 

Tovább

Horgolt tojás minta leírással a tökéletes húsvéti dekorációhoz

2019. március 26.

horgolt_tojas_mintak.png

A húsvéti készülődés során még sosem sikerült rávennem magam, hogy az összes locsolónak tojásokat horgoljak. (Már amikor épp nem menekültünk el a locsolók elől otthonról.) A tojásfestés valahogy mindig sokkal hatékonyabbnak bizonyult. Idén viszont elhatároztam, mindenkinek én horgolok tojást! Úgyhogy el is kezdtem kutakodni, nézelődni horgolt tojás minták után és némi átalakítással végül sikerült is kikísérletezni azt a mintát, amivel a legmegfelelőbb húsvéti tojás méretet tudtam elérni. Jöjjön a is leírása annak, hogyan tudsz aránylag gyorsan és egyszerűen csodaszép amigurumi tojásokat horgolni! 

Tovább

Tavaszköszöntő horgolt virágok leírással

2019. március 20.

horgoltviragok_mind08.png

Most már aztán tényleg mindenhogy nagyon tavasz van! Elő a pamutfonalakkal! A tavaszi hangulatomon felbuzdulva elhatároztam, hogy készítek egy virágos tavaszi ajtódíszt. Ezért aztán horgolt virág mintákon agyaltam az elmúlt héten. Született is szerencsére néhány horogolt virág minta. Pontos leírással minden kis virághoz, remélem ti is annyira fogjátok élvezni a kis növénykék horgolását, mint én!

Tovább

Horgolt minták kezdőknek - négy egyszerű minta lépésről lépésre

2019. március 12.

horglas_mintak_kezdoknek2.png

Épp most tanultál meg horgolni és nincs ötelted, mi legyen az első nagy műved? Vagy újrakezdenéd a horgolást valami könnyebb mintával? Akkor ezt a cikket pont neked találtuk ki! Nemrég összegyűjtöttünk néhány szuper kezdő kötés mintát, a nagy sikerre való tekintettel pedig úgy gondoltuk, ezúttal keresünk néhány egyzserű, de nagyszerű horgolt mintát is.

Tovább

Felismered ezeket a hiperrealisztikus horgolt madarakat? - Kvíz

2019. március 03.

horgolt_madarak_02.png

Múlt héten nagy erőkkel horgolt tavaszi ajtódísz mintákat kerestem otthonra, elsősorban valami állatosat, mikor egészen véletlenül belebotlottam Jose Heroys horgolt madaraiba. Leestett az állam mennyire csodálatosan élethűek! Egy pillanatig el is gondolkodtam, mennyire nehéz lenne egy ilyet horgolni, de aztán inkább lemondam róla.. :D Inkább úgy dönöttem, megosztom veletek ezeket a szépségeket és teszek egy próbát. Fel tudjátok ismerni a különböző horgolt madarakat? ;) A poszt végén pedig, hogy azért ne maradjunk minta nélül, találhattok egy jóval egyszerűbb horgolt madár videót is.

Tovább

11+1 Zero waste ötlet fonalból

2019. február 22.

hulladekmentes_horgolt3.png

Érezted már valaha úgy, hogy túl sok a szemeted és jó lenne csökkenteni? Én körülbelül három éve próbálok jobban odafigyelni a szeméttermelésemre. Bár egy évnyi hulladékom sajnos még közel sem fér bele egy befőttesüvegbe, azért próbálkozom. Az alábbi posztban összegyűjtöttem néhány szuper kreatív hulladékmentes kézműves ötletet, elsősorban kötött és horgolt mintákat, melyek könnyen helyettesíthetik az eldobható, műanyag háztartási cikkeidet. De akár környezettudatos ajándéknak sem utolsók.

Tovább

Egyszerű de nagyszerű kötésminták kezdőknek

2019. február 17.

 kotesmintak_kezdoknek02.pngEmlékszem, mikor először éltemben sikerült megkötnöm körülbelül tíz sort. A nagymamámtól kaptam valami egészen elképesztően ronda kék akril fonalat és egy pár 4 mm-es kötőtűt. A sikeres tíz soron felbuzdulva rögtön el is határoztam: az összes karácsonyi ajándékomat kötni fogom! Aztán persze rá kellett jönnöm, hogy sajnos kissé korlátozottak a lehetőségeim, tekintve hogy egyedül csak sima szemet tudtam kötni. Ha te most épp hasonló helyzetben vagy, mint én voltam akkoriban, akkor ez a kis gyűjtemény neked szól! Az alábbi mintákhoz bátran nekifoghatsz kezdő szemfelszedőként is!

Tovább

Így készíts álomszép fali szőnyeget!

2019. február 10.

aaa.pngAz elmúlt hónapokban szerény kötős terveim mellé valahogy beoldalazott a szövés is. Az egész úgy kezdődött, hogy véletlenül ráleltem gyerekkori, mini szövőkeretemre és volt néhány motringnyi kevésbé jó tapintású fonalam. Aztán bumm, el is kezdtem szőni. Egy kisebb fali dísz szövése után rájöttem, sosem leszek a szövés oly elszánt szerelmese, mint a kötésé, vagy a horgolásé, de azért nem is olyan rossz dolog ez. Most lássuk, miért és hogyan kezdj neki!

Tovább