Friss! Horgolás, maraton és Alzheimer

2014. április 30.

susie-news.jpg

A bámulatos Susie Hewert látjátok a képen, amint április 13-án befut a londoni maratonon. A hosszú, színes fonallánc pedig azért tekereg rajta mindenütt körbe, mert ezzel új világrekordot állított fel: meghorgolta a leghosszabb láncot a maraton lefutása közben! Egész pontosan 139,42 méter hosszú lett az 5 óra 40 perc alatt elkészült mű, 56 éves alkotója pedig nem először vetemedett ilyesmire - sokáig övé volt ugyanis a maraton alatt megkötött leghosszabb sál rekordja is.

DSC00958.JPG

DSC00950.JPG

Susie 2005-ben futotta élete első maratonját, amit azután harmincnál is több követett. Minden egyes futását édesanyja emlékének ajánlja, aki élete utolsó éveiben Alzheimer-kórban szenvedett. Susie maratonjai egyben felhívások is, arra buzdít és kér mindnyájunkat, hogy támogassuk az Alzheimer-kór kutatásait. A világrekordként horgolt maratoni lánc egy jelkép: a kapocs, az összetartás jele az Alzheimerrel élők számára, hogy érezzék, nincsenek egyedül.

mum reason.jpg

További olvasnivalók róla: az Alzheimer's Research oldalán, a thenakedscientistsnél, saját honlapján, a támogatói oldalon

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr796099392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása