5 szupergyors ötlet szarvacskával, ami garantálja a tavaszi hangulatot!

2015. március 12.

szarvacska1.jpg

Körömöcske, szarvacska, vagy i-cord. Gyors, egyszerű technika, lehet fa körmöcskével, horgolótűvel, kötőtűvel, vagy akár az ujjaink segítségével is készíthetünk ilyen egyszerű fonalzsinórt. Jól emlékszem, amikor az iskolában megtanultuk, hogyan kell, de sose használtuk nagyon semmire a megkötött csíkot... Most viszont pótoljuk! Vigyázat, frissítő, tavaszi szarvacskaválogatás következik!

Jó, de hogy is csináljak ilyen csíkot!?

Talán a legeygszerűbb megoldás, ha körmöcskével készítesz egyet. Az alábbi videónkból ellesheted, hogyan kell:

Ebben a régebbi bejegyzésben már nagyon jól leírtuk, hogyan lehet fonalból egy vastagabb csíkot készíteni kötőtűvel, szarvacskával, vagy az ujjainkkal! De azért nem árt az ismétlés, most is mellékelünk egy kis gyorstalaplót. Lent láthattok egy szuper videót arról, hogy szarvacska nélkül, kötőtűvel hogyan tudtok ilyen hosszú csíkot készíteni, alatta pedig a horgolt verziót láthatjátok:

Ezen a linken találhattok egy videót az ujjkötéses módszer rejtelmeiről (ha nem lenne otthon szarvacskád, ez hasznos lehet).

1. Írjunk ki valamit vele!

szarvacska_2.png

Az az igazán zseniális a zsinórban, hogy a közepe üreges, így készítés közben simán belefűzhetünk egy darab drótot, ettől máris formázhatóvá válik a csík! Már csak meg kell formálni a betűket, de ha nem vagyunk eléggé magabiztosak, letölthetünk egy ingyenes, szép írott betűtípust is erről az oldalról. Wordben ki kell írni a megformázandó szót, kinyomtatni, és máris van egy segítő szamárvezetőnk, aminek mentén megformázhatjuk a betűket. Gyerekszobában szerintem különösen jól mutat!

2. Egy kis kosárkát húsvétra?

szarvacska_kosarka.png

Ha elég szorosan és elég kemény fonalból készítjük a csíkunkat, drót nélkül is meg tudja tartani a formáját. A fenti kosarakhoz csak körbetekrték és összevarták belül a kötött zsineget.

3. Vagy egy labdát?

szarvacska_labda.png

Eredetileg kör alakú alátéteket akartam mutatni harmadik ötlethez, de aztán megláttam ezt a labdát és leesett az állam. Anyira csodaszéééép.. Az ingyenes pdf leíráshoz még egy youtube videót is mellékeltek, szóval elég jól érthető, hogy mit kell csinálni.

A videóban a hölgy mondjuk nem szarvacskázott csíkokat haszál, hanem csak hosszú, kötött négyzeteket (sima kötéssel kötöttek, a végük felcsavarodik, ezért úgy néznek ki, mint egy rendes szarvacskázott csík), de szerintem egy vastagabb körmöcskézett hurkából is ugyanolyan labdát lehet készíteni.

4. Ékszerek

szarvacska_ekszerek.png

Nagyon sokféle ékszert lehet készíteni szarvacskával, a mi verziónkat itt találhatjátok, de a lehetőségeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt.

5. Ceruzára vele!

icord-ceruza.jpgSzerencsére a fonalzsinórunk belül üreges, így ráhúzhatjuk bármire, mondjuk egy ceruzára! A lényeg csak annyi, hogy mikor befejezzük a csíkot, lazán húzzuk keresztül egyesével az összes szemen a fonalat, csúsztassuk az üregbe a ceruzát és csak ezután húzzuk meg erősebben. 

+1 óriás szupervastag fonal

szarvacska_nagygonbolyag.png

Ha elég kiartóan készítjük a csíkot, akár használhatjuk is hipervastag fonalként hogoláshoz, kötéshez! 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr117260011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása