Ilyen, amikor a hippilány kötni kezd a meseerdőben

2015. január 19.

 
kotes_mese.png

Nem, nem őrültem meg, de Stephanie Dose talán egy picit igen. Lehet, hogy ezért is tervez ilyen varázslatos cuccokat.. Különböző fantasykből, tündérmesékből merít ihletet, így készült például a szabadítsd ki Rapunzelt sapka, a faunponcsó vagy éppen lepkefogó kesztyű. Fedezd fel te is Stepahnie varázserdejét, persze csak ha mered...

Stepahnie Dose eredeti foglalkozása szerint énekesnő, blogja szerint ha épp nem turnézik, akkor otthon, varázsfája tövében beszélget növényeivel, vagy novellákat olvas harmadik szemével. (Igen, tényleg ezt írja, nem olvastam félre..) Szóval kicsit elvarázsolt, kissé ezotér és enyhén lökött, de mindez tagadhatatlanul jól áll neki és a mintái varázslatosak!

Kattincs a képre a galériához:

Stephanie mintái Tiny owl knits márkanéven futnak, 2013-ban egy könyv is megjelent a kis erdei kötéseket összegyűjtve, Woodland knits néven. Itthon sajnos még nem kapható, ha valaki égető vágyat érez, hogy megszerezze, az megveheti 10,49 dollárért Amazonon. Ha csak egy-egy mintáját készítenéd el, akkor megveheted őket külön-külön is Raverlyn, vagy a Tiny owl knits oldalán.

A fent látható sapka pedig egészen zabálnivalóan beteg, ha meghúzod a kötött kis szálat, a fa odvában felkapcsolódik a villany: "Helló, az elfek itthon vannak!" A dolog technikája amúgy egyzerűen csak annyi, hogy a kötött madzag be van fűzve a sapiba, középen pedig barna és sárga csíkos. Így attól függően, hogy melyik szárát húzod, változik a szín. Nekem további kedvenceim még a nyuszis mamusz és a szárnyas macska:

kotes_macs.png

Sajna a bemutatott minták nagy részéhez nincs ingyen minta, de szerintem egy-kettő bonyibb és izgalamsabb mintát simán megéri megvenni, 5-7 dollár körül lehet őket megkaparintani Raverlyn. Mindenestre az alábbi galériába kigyűjtöttem az ingyenes mintákat, hátha valamelyik megtetszik.

 

gyűrűk, mamusz, csukló melgeítő (ha esetleg melegíteni kéne a csuklód), "felhős nap" lábszárvédő, legjobb bari sál

Végül pedig Stephanie egyik magvas tweetjével zárnám soraim: "Valaki magyarázza már el a karácsony lényegét azoknak a fenyőknek ott kint."

 

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr477086799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása