5 last minute farsangi jelmez ötlet fonalból, amit keveseb mint egy óra alatt elkészíthetsz

2015. február 04.

bebii.png

Tudom, most azt hiszitek, hogy a last minute és a kötés-horgolás talán nem fér meg egymás mellett egy mondatban, és ha a legutolsó pillanatban kell jelmezt szerezni a gyerkőcnek (vagy ne adj isten magatoknak), inkább mindenki beugrik egy partiboltba egy világító ördögszarvért vagy pókember kezeslábasért. De mi most ünnepélyesen megcáfoljuk ezt! Íme 5 kreatív jelmez ötlet, kevesebb mint egy óra alatt.

 1. Fülek fél óra alatt, ujjkötéssel!

fulek_kotott2.png

Ha nem tudsz kötni, vagy horgolni, ezeket a szuper kis füleket fél óra alatt elkészítheted, egyszerű ujjkötéssel. Az alábbi videóban pontosan megmutatják hogyan is kell megcsinálni a kis füleket. Nem kell hozzá más, csak egy adag vastagabb fonal (minimum 6mm-es vastagságú), olló, és némi ragasztó. Ha szeretnétek többet megtudni az ujjal kötésről, ebben a bejegyzésünkben találhattok több képet/videót róla. 

 

2. Királyok és királylányok

korona_horgolt.png

Igazából sosem akartam királylánynak öltözni kiskoromban. Mivel mindenki az akart lenni, ezt elég unalmasnak találtam, így sosem lettem királylány. De ha mondjuk lett volna egy ilyen koronám, hát nem tudom, talán elbizonytalanodtam volna. Mindenesetre itt van két csodás korona minta, az egyik horgolt, a másik kötött, mindkettő gyors, királyoknak és királylányoknak egyaránt ajánlott.


3. Készítsünk szakállat! (És ölötzzünk öö.. szakállasnak!)

kotott_szakall.png

Egy szakáll sok mindehez jó, lehetsz vele kalóz, favágó, viking, rabló, télapó, király, törpe a Hobbitból, Hagrid, hipszter, vagy Conchita Wurst. A szakállkészítésnek egészen sok módja van. Lehet kötni, horgolni és varrni is.

A varrt módzser (bal felső) a leggyorsabb, itt egy leírás róla. (Lényefében csak random módon jó sok fonalat kell felvarrni egy darab filcre.) Itt a szuper jobb oldali horgolt szakáll mintája, a minta tervezője egy anyuka, aki egész családjának horgolt szakállat, nagyon édik a képei. A bal alsó csodálatos kötött szakállhoz sajna nincs minta, viszont találtam Raverly-n egy ingyenes kötött bajusz mintagyűjteményt. (Igen, így lehetsz egy pillanat alatt Hercule Poirot, vagy akár Hulk Hogan is!)

kotott_szakall2.png

 

 4. Mit szólnál egy kis plusz hajhoz?

Kattincs a galériára a többi képért!

Na jó úgy látszik kissé megragadtam a szőrzetnél, de egy jó fonalas paróka mindig feldobhatja jelmezed, ha megvan a tökéletes haj, a ruhát már a saját gardróbodból is beszerezheted. (Pl. ha angyalnak, Rapunzelnek vagy esetleg Leila hercegnőnek öltözöl) Tutorialok: Rapunzel hosszú lófarok, Leilabohóchajoroszlánsörény és egy teljes fonalparóka.

 

5. Végül de nem utolsó sorban a megfelelő farok

farok_fona2l.png

Tudom, tök hihetetlen, de a fenti állatszőrszerű farkakat fonalból készítették, itt láthatod, hogyan. Csak egy kis kitartás és egy jó hajkefe kell hozzá. Na meg az első pontban látott fül és rögötn te lehetsz a vigyorgó macska az Alice csodaországban-ból. (Jó,mondjuk a füllel együtt ez már másfél óra készülés, reméljük ez még belefér...)

+1 ha tényleg nincs időd

Ha pedig még egy órád sincs, viszont van jó sok fonalad, meg egy óriásvillád, akkor itt az ötperces jelmez megoldás:

A red sweater, lots of beige yarn, and some brown pom-poms will turn you into a crazy mess of Spaghetti and meatballs / 19 Brilliant Ways To Dress Like Food For Halloween (via BuzzFeed)

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr137136225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása