Tippek, hogy mit kezdj maradék fonalaiddal

2015. január 10.

maradek_simakotes.jpg

Nagyon kevés, picit több, némi ilyen vastag, egykevéske olyan sárga, na meg az a furapamut... Folyton nagy harcot folytatok megmaradt fonalaim ellen, nehéz őket felhasználni, mert kevés van mindegyikből, de túl heterogének, hogy együtt használjam őket, meg nem is néznek ki olyan szépen a polcon, mint egy teljes gombolyag. De sohase fordult meg még a fejemben, hogy egy kis maradékot kidobjak. Összegyűjtöttem néhány szuper megoldást, mire lehet felhasználni a kis szomorú hátramaradtakat..

 

1. Horgolj/köss apró akármiket!

Jó, tudom, most mind azt gondoljátok: "na, kösz a semmit, kicsi izéket. Erre nem is gondoltam..." De ne aggódjatok, egészen konkrét gyűjtésem van a kicsi izékről. :)

Kulcs sapiból van horgolt és kötött minta is. A többi mintát itt találod: horgolt székláb, kötött székláb, (bár ez tökre a széktől függ, de azért itt vannak a minták) karácsonyfa, (ez a fa nagyon tuti, én is kötöttem ilyen kis cukikat karácsonyra!), mini nyúl, mini granny, mini szív.

 

 2. Egy cuki girland mindent megold!

Többfajta girlandot is készíthetünk a mardék fonalainkból, én elég erősen mániákus girlandfüggő vagyok, kábé mindent hangulatossá tesz.

 

3.Ékszerek

nyaklancc.png

Ékszerhez kevés fonal kell. Elég egyszerűek, az első csak egy csík i-cord, vagy három zoknikötőtűvel is lehet, vagy akár szarvacskával. A fülbevalókat csak körbetekerték és a harmadikhoz itt a minta.

 

4. Díszdíszdísz

Ajándékok dekorálására is elég gyorsan alkalmas némi maradék fonal, a felkészülteknek masnis, a lustábbaknak körbetekert.

ajandek_maradek_fonal.png

Plusz néhány home dekor ötlet! A legutolsó gombolyagos lelógatósról először azt hittem, hogy talán kissé túlmutat fonaltáram méretén, de aztán kiderült, hogy a gombolyagok közepén egy hungarocell van..

home_dekor_fonal.png

 

5. Tárolás ötletek

 Ha pedig csak tárolnád őket addig, amíg ki nem találod mi legyen velük:

fonal_tarolas.png

 

 

+1. Óriás hibrid gombolyag

nagygombolyag.pngHa még ezek után sem fogytak el maradék fonalaid, végső elkeseredésedben összecsomózhatod az összeset egy óriás gombolyaggá és köthetsz belőle valami fura bohém cuccot...

 

 

 

Olvasgatnál még hasznos tippeket?
Mondjuk egy válogatást egyszerű és gyors farsangi jelmezekről?

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr97053763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.01.20. 07:14:38

ez csipesz nagy ötlet :)

eguzki 2015.02.11. 16:25:43

Szeretek kézimunkázni, de néha teljesen ötlethiányos vagyok. A fentiek lenyűgöztek.
süti beállítások módosítása