15 Anyák napi ötlet fonalból, amit gyerekekkel is könnyen elkészíthetsz

2019. április 17.

anyak_napi_o_tlet_16.png

Lassan közeledik május első vasárnapja, Anykák Napja. Ilyenkor mindig jól jön néhány egyszerű de nagyszerű Anyák napi ötlet, amit a gyerekekkel együtt mi magunk is könnyen el tudunk készíteni és nem utolsó sorban még szép is. Úgy döntöttem, fel is kerekedem és bejárom az internetet, hogy megtaláljam a legmegfelelőbb ajándékot az Anyukámnak. Fonalból készült ajándékokat kerestem elsősorban, amiket gyorsan és egyszerűen el lehet készíteni, mégis ötletesek és szépek. Azért néha becsúszott egy-két kevésbé gyerekbarát ötlet is a gyűjteménybe, de szerintem mindegyikbe bevonhatók valamilyen szinten még a legkisebbek is. Anyák napi ötletcunamira fel!

Anyák napi képeslapok

"Hímzett" képeslapok

anyak_napi_o_tlet_02.png

Ha gyors, de mégis házilag készített ajándékot szeretnél, akkor éremes a képeslap mellett dönteni. Az egyik legegyszerűbb anyáknapi képeslapoknál csak egyszerűen előre kilyukasztunk a mintánk szerint egy kellően vastag kartonpapírt, majd egy szép, vastagabb fonallal kihímezzük a mitntát. Az előlyukasztást érdemes magunk csinálnunk, de a fonal átfűzést már simán átvehetik a gyerekek.

Színátmenetes képeslap

anyak_napi_o_tlet_01.png

Nekem különösen tetszett ez a színátmenetes képeslap, amihez egyszerűen csak egy szép színű, színátmenetes fonalból fonalszálakat kell szorosan egymás alá rahasztani, majd egy másik papírt ráragasztani, aminek a közepéből kivágunk egy szívet.

Képeslapok mini horgolásokkal

anyak_napi_o_tlet_03.png

Ez már kevésbé gyerekbarát ötlet, de nekem különösen tetszenek a kis horgolással díszített képeslapok is. Ha mi meghorgoljuk a kis díszeket, a gyerekek a felragsztásban tudnak segíteni. Nem kell hozzá más, csak egy horgolás minta a mini szívecskéhez, vagy virágokhoz, fonal és némi kartonpapír.

Anyák napi Virágok

Pom-pom virág

anyak_napi_o_tlet_04.png

Pofon egyszerűek és csodaszépek a fenti pompomos virágok. Csak pom-pomokat kell készítenünk hozzá, amit a gyerekekkel is egyszerűen megcsinálhatunk. A sárga virág leírását itt találod, a pompom készítés rejtelmeiről pedig ebben a cikkünkben olvashatsz.

Villával készíett virág

anyak_napi_o_tlet_05.png

A pom-pomokhoz képest hasonlóan egyszerű kézzel készített virág lehet még ez a villával kszített megoldás, szintén nagyon könnyen elkészíthető gyerekekkel is.

Horgolt Anyák napi rózsa

anyak_napi_o_tlet_06.png

A fenti horgolt virág inkább csak az összeállítás fázisbában gyerekbarát, viszont egyszerű meghorolni és csodaszép a végeredmény! A pontos mintát és leírást itt találjátok angolul.

Anyák napi lakásdíszek

Képkeret fonalból

anyak_napi_o_tlet_07.pngNem kell hozzá más, csak néhány spatula, vagy némi kartonpapír. No meg egy-két kedves családi fotó és kész is a tökéletes Anyák napi ajándék. A kartonpaír keret leírása itt található.

Függő fonal szív

anyak_napi_o_tlet_09.png

A képkeretkhez hasonló módon készülhet kis felakasztható szív is. Nekünk csak a szív formát érdemes kivágnunk kartonból, vagy meghajlítanunk drótból és a gyerekek pedig könnyen körbetekerhetik fonallal.

"Szőtt" ékszer kosárka

anyak_napi_o_tlet_14.png

Szuper gyors és garantáltan gyerekbarát ötlet lehet még a szőtt a papírtál. Elég csak egy papír- vagy műanyagtál oldalát függőleges csíkokra vágnunk, majd pedig a gyerekek fonallal könnyen körbeszőhetik a csíkokat, ezzel egy szép kis tálacskát kapva. A pontos készítés menetéről itt találhattok egy videót. Ha nagyon fullos Anyák napi ajándékkombót szeretnétek, készíthettek még a tálhoz egy ékszert is a lenti példákból, hogy legyen mit beletenni! 

Színes Anyák napi fonalbetű

anyak_napi_o_tlet_13.png

Szintén nagyon egyszerű, de aranyos dísz lehet egy fonalal körbetekert betű, vagy betűk. A szívhez hasonlóan nem kell hozzá más, csak némi kartonpapír és fonal. Pontos leírás ezen az oldalon található hozzá, ha szükséges.

Fonalkép vagy álomfogó

anyak_napi_o_tlet_08.png

Ha pedig kép formájában szeretnénk egy szívet készíteni, szép ajándék lehet a fenti falapra készült szív. Ceruzával rajzoljuk előre a szív helyét, verjük be a szegeket a fába és a gyerekek körbetekrhetik színes fonallal. A második, "álomfogó" jellegű szív már kicsivel nehezebb, különösen elkedzdeni az. A pontos leírását itt találjátok.

Ékszerek, kiegészítők Anyák Napjára

Nyaklánc körmöcskével

anyak_napi_o_tlet_10.png

Egy körmöcskézett nyaklánc is csodaszép ajándék lehet, a körmöcskézést pedig könyen meg tudják csinálni a gyerekek. Csak némi jó színű pólófonal kell hozzá, esetleg fagyöngyök. A második, fonott nyaklánchoz pedig itt találhattok leírást. Ha pedig nem igazán tudnátok, hogyan kezdjetek neki a körmöcskézésnek, az alábbi videónkban megmutatjuk.

Karkötő

anyak_napi_o_tlet_11.png

Ennél az ajándéknál megintcsak az egyszerű körbetekerést végezhetik a gyerekek, a hímzésnél viszont már érdemes lehet nekik segíteni. Még több kép és leírás a fenti karkötőhöz itt.

Fülbevaló

anyak_napi_o_tlet_12.png

Ez az ajándék talán megint csak kevésbé gyerekbarát a listán, de szerintem annyira csodaszépek és egyszerűek ezek a fülbevalók, hogy nem bírtam kihagyni! Csak némi jó színű vékony fonal, vagy cérna szükséges hozzájuk és hobbyboltban kapható fülbevaló ékszer kapcsok, gyűrűk. Pontos leírást itt találhattok hozzá.

Kulcstartó, táska bling

anyak_napi_o_tlet_15.png

Végül de nem utolsó sorban egy kicsit nehezebb, de csodaszép ajándék, fonalból és cárnából készült kulcstartó, vagy táska bling. Az első, színes verzió leírása itt található

Remélem tetszettek az Anyák napi ötletek és lesz lehetőségetek akár gyerekekkel is kipróbálni őket. Én azt hiszem a kulcstartó vagy a fülbevaló mellett fogok dönteni idén. Ha tetszett a cikkünk, ne felejtsd el megosztani, vagy elmenteni későbbre Pinteresten. Következő cikkünkben csodaszép tavaszi fonalakat tesztelünk majd az 1001 Fonalbolt jóvoltából. 

anyak_napja_01.png

Megtanulnál horgolni, de nem tudod, hogyan? Jelentkezz workshopunkra!

A bejegyzés trackback címe:

https://simakotes.blog.hu/api/trackback/id/tr8914761236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása